Harige wenkbrauwen, op welke wijze verwijder je de haren in de wenkbrauwen.
15 juli 2020 

Harige wenkbrauwen, op welke wijze verwijder je de haren in de wenkbrauwen.

Er zijn veel ontharingsmethoden voor wenkbrauwen: pincet, wax, draad, ontharingscrème of wenkbrauwscheerapparaten?

WIJ HEBBEN VOOR U VERGELEKEN:

Gewoon epileren was gisteren. Er zijn nu tal van technieken om de vervelende wenkbrauwharen te verwijderen. Wij vergeleken de zes meest gebruikte ontharingsmethoden met al hun voor- en nadelen:

 

Epileren met een pincet:

Wenkbrauwen epileren met een pincet is de klassieker onder de ontharingsmethoden voor wenkbrauwen. Een beetje pijnlijk en vaak omslachtig, maar niet duur en gemakkelijk te gebruiken. Als je twijfelt over de juiste vorm, moet je eerst een basisvorm krijgen van een professionele NEYES opgeleide schoonheidsspecialiste. Pas dan moet je zelf actie ondernemen. Om het epileren voor jezelf makkelijker te maken is een hoogwaardige pincet een must. Van NEYES brows zijn er hoogwaardige pincetten te koop in vier verschillende vormen.

Spitse pincet

Ontharingscrème:

Sommigen gebruiken ook ontharingscrème om hun wenkbrauwen te vormen. Deze methode is volledig pijnloos, maar ook enigszins twijfelachtig. Deze crèmes zijn zeer agressief en hebben rond de ogen niets te zoeken. De nauwkeurigheid van het resultaat is ook twijfelachtig en vereist een super nauwkeurig werk en een dunne hoeveelheid zodat niets soepel verloopt. Deze methode is over het algemeen niet aan te raden. Daarnaast groeien de haren zeer snel terug doordat de wortels niet worden verwijderd.

 

Oosterse draadtechniek:

Iedereen die ooit bij een Turkse kapper is geweest, heeft zeker gehoord van de oosterse draadtechniek. De draad is aan elkaar geknoopt en om de vingers gespannen zodat er een soort spiraal ontstaat, die met vingerbewegingen op en neer kan worden geduwd. Het bijzondere aan deze methode is dat het haar niet wordt afgesneden, maar op deze manier met de wortels wordt uitgetrokken. Dit type ontharing is pijnlijk, maar het is snel en het resultaat is erg lang! Bovendien kunnen ervaren professionals deze technologie gebruiken om ongelooflijk nauwkeurige contouren op te roepen. Nadeel hiervan, je kan het zelf niet thuis doen, een professional is dus een must!

Ontharen met wax:

Ontharen met wax is ook niet nieuw. De twee grote voordelen zijn de exacte vormbepaling en het grondig verwijderen van haar. Velen vinden het ook minder pijnlijk om de waxstrips eraf te trekken dan ze met een pincet te epileren. Als je niet wilt dat een schoonheidsspecialiste het waxen uitvoert, gebruik dan kant-en-klare koude waxstrips voor je gezicht of een warm waxapparaat van hoge kwaliteit (NEYES The Orb!).

Wenkbrauw scheren:

Het wenkbrauwscheermes is ergonomisch perfect aangepast aan de grootte van de wenkbrauwen. De bediening is zeer eenvoudig en de resultaten kunnen snel en nauwkeurig worden behaald. Als je niet naar de schoonheidsspecialiste wilt, of als het je niet lukt met een pincet, koude waxstrips of ontharingscrèmes, dan is dit zeker een optie, maar geen goed alternatief – je moet oppassen dat je niet te veel scheert. Bovendien moet je je ervan bewust zijn dat de haarwortels niet worden verwijderd en dat er binnen korte tijd lelijke stoppels verschijnen.

 

Suikerwax:

Het principe van suikers is vergelijkbaar met dat van waxen. De meeste vrouwen vinden het iets

minder pijnlijk en effectiever dan harsen. Suikerpasta’s zijn echter nog niet verkrijgbaar in drogisterijen, daarom is een bezoek aan een schoonheidsspecialiste bij deze methode essentieel.

Wil je meer zien over het vormen van wenkbrauwen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen